Στα προβλήματα της καθημερινότητας εστιάζει ο Στ. Κασσελάκης – Τη Δευτέρα ανακοινώνουν το όνομα της νέας ΚΟ οι «11» αποχωρήσαντες

 Στα προβλήματα της καθημερινότητας εστιάζει ο Στ. Κασσελάκης – Τη Δευτέρα ανακοινώνουν το όνομα της νέας ΚΟ οι «11» αποχωρήσαντες

Στις προτάσεις για την κοινωνία και την οικονομία επικεντρώνεται σε αυτή την επόμενη μέρα τουΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Την ίδια στιγμή οι 11 που έχουν αποχωρήσει προετοιμάζονται για τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας τους, αύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και την αντιμετώπισή τους εστιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πυκνώνει το επόμενο διάστημα τις συναντήσεις του με εργασιακές και κοινωνικές ομάδες. Ταυτόχρονα, εντείνονται οι προετοιμασίες για τα περιφερειακά συνέδρια, τα οποία θα πραγματοποιήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ψηλά στην πολιτική ατζέντα του τη σκληρή κριτική έναντι της κυβέρνησης για ζητήματα διαφάνειας. Επικαλούμενος ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των Εθνικών Θεσμών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εγκαλεί την κυβέρνηση για αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ. Την ίδια ώρα που αυστηροποιηθεί τον ποινικό κώδικα για την υπόλοιπη κοινωνία, η κυβέρνηση εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο για τα δικά της golden boys, σχολιάζει η Κουμουνδούρου, η οποία θα συνεχίσει να κρατά πολύ ψηλά τα ζητήματα διαφάνειας, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα ανακοινώνουν το όνομα της νέας ΚΟ οι «11» αποχωρήσαντες

Από την πλευρά τους, οι έντεκα βουλευτές οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, προετοιμάζονται για την αυριανή εκδήλωση, στις 7 το απόγευμα στο Σεράφειο, στην οποία θα κάνουν την επίσημη ανακοίνωση για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκεί θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για το όνομα της.

«Την Δευτέρα κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα: Για μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Την Δευτέρα θα παρουσιάσουμε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων την νέα Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Το πολιτικό μας στίγμα, την ταυτότητα που θα διαμορφώσουμε, τις θέσεις που θα παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Παπαδημούλης: Στο ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω τους «11»

«Θέλοντας να είμαι συνεπής με την πορεία μου 50 χρόνια στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, επέλεξα να στηρίξω τον υπό διαμόρφωση φορέα και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ολοκληρώνει τη συγκρότησή της αύριο», έκανε γνωστό σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ότι και στο ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτή τη νέα ομάδα και τον νέο φορέα, και με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή για τους λίγους μήνες που απομένουν. Εδώ και χρόνια έχω αποφασίσει, εξάλλου, ότι αυτή μου η θητεία είναι η τρίτη και τελευταία. Τα τελευταία δέκα χρόνια εκλέγομαι αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με ποσοστά 75%, εκπροσωπώντας την ευρωομάδα της Αριστεράς, η οποία με στηρίζει επανειλημμένα, ομόφωνα».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

===========

 

Πηγή: ertnews.gr

Related post