Οι «νταντάδες της γειτονιάς» εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας της οικογένειας – Πιλοτική εφαρμογή σε 62 δήμους

 Οι «νταντάδες της γειτονιάς» εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας της οικογένειας – Πιλοτική εφαρμογή σε 62 δήμους

Άνοιξε η πλατφόρμα για την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», που αφορά τη φύλαξη βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε γονείς, σε ειδική εκδήλωση στο Σύνταγμα ενώ η επιδότηση με τη μορφή voucher (κουπονιού) μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 500 ευρώ τον μήνα.

Οι γυναίκες όταν αποφασίζουν να γίνουν μητέρες, αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι μέχρι να πεταχτούν τα παιδιά και να μπορέσουν να πάνε στον παιδικό σταθμό. Στο ερώτημα και τώρα ποιος θα φροντίζει το μωρό έρχεται να απαντήσει το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Αφορά τη φύλαξη βρεφών έως δυόμισι ετών

Σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» εντάσσεται και αυτό στο γενικότερο κύκλο προστασίας της οικογένειας. «Μπορεί να έχει πάρει τον έναν βρεφονηπιακό σταθμό και να έχει τη δυνατότητα να έχει και μια “νταντά της γειτονιάς”, μία επιμελήτρια, έναν επιμελητή».

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών από δύο μηνών έως δυόμισι ετών, είτε στην οικογενειακή εστία είτε στο σπίτι μιας παιδαγωγού φροντιστή.

«Το voucher για τους εργαζόμενους γονείς είναι 500 ευρώ με το εργόσημο και για τους γονείς που έχουν και άλλο voucher ή Για τις άνεργες μητέρες είναι στα 300 ευρώ» σημείωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης. Και όπως εξήγησε πλέον έχει ανοίξει η πλατφόρμα και για τους γονείς. Για τους επιμελητές είχε ανοίξει πριν από κάποιους μήνες ενώ όπως τόνισε υπάρχει πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» αφορά 62 δήμους σε ολόκληρη τη χώρα και η πιλοτική του εφαρμογή θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Related post