Ελβετική εταιρεία πληροφορικής επένδυσε στην Καβάλα – Απασχολεί 60 εργαζόμενους (βίντεο)

 Ελβετική εταιρεία πληροφορικής επένδυσε στην Καβάλα – Απασχολεί 60 εργαζόμενους (βίντεο)

Μια ελβετική εταιρία πληροφορικής έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα και δίνει δουλειά σε 60 νέους ανθρώπους της περιοχής.

 

Η εταιρεία Boss Info, με έδρα την μικρή αγροτική πόλη Φάρνερν, στην Ελβετία, που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψηφιακής υποστήριξης και μηχανογράφησης για εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο το 2018 θέλησε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό .

Ο Ελληνοελβετός οικονομικός διευθυντής της Boss Info , Παναγιώτης Φλωριάς, με καταγωγή από την Καβάλα, πρότεινε την πατρίδα του ως έδρα της πρώτης θυγατρικής εταιρείας .

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η Boss Info Hellas απασχολεί 60 εργαζόμενους, κυρίως προγραμματιστές, με αντικείμενο ίδιο μ’ αυτό της μητρικής εταιρείας, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και ψηφιακών προγραμμάτων με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για την ηλεκτρονική υποστήριξη κάθε είδους επιχειρήσεων.

Οι Ελβετοί βρήκαν στην Ελλάδα ό,τι δυσκολεύονται να βρουν στην Ελβετία: εξειδικευμένο και αξιόλογο προσωπικό” δήλωσε ο Γιάννης Καραδημητρίου, υπεύθυνος της Boss Info Hellas. “Όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αναζήτηση περιοχής που θα φιλοξενούσε τη νέα εταιρεία”, σημειώνει, “ο στόχος ήταν να βρεθεί μια μικρή κοινότητα και όχι ένα μεγάλο αστικό κέντρο, αφού και η φιλοσοφία της εταιρείας είναι η αποκέντρωση”.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η εταιρεία, ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Καραδημητρίου, σε μια προσπάθεια να συνδέσει την παραγωγή με την εκπαίδευση, ξεκίνησε να δέχεται φοιτητές από το ΔΙΠΑΕ, το ΔΠΘ και το ΑΠΘ για πρακτική εξάσκηση στις εγκαταστάσεις της στην Καβάλα, ενώ στελέχη της πραγματοποιούν και διαλέξεις σε τμήματά φοιτητών του ΔΙΠΑΕ.

Πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Related post