Δημήτρης Καπουράνης: «Δεν ταυτίζομαι με έναν τόπο, δεν νιώθω Αθηναίος, Χανιώτης ή Αλβανός»

 Δημήτρης Καπουράνης: «Δεν ταυτίζομαι με έναν τόπο, δεν νιώθω Αθηναίος, Χανιώτης ή Αλβανός»

«Μικρός έζησα παθητικό ρατσισμό. Ένιωθα ότι με κάποιους ανθρώπους η σχέση μας είχε κάποιο όριο», είπε ο Δημήτρης Καπουράνης.

Ο Δημήτρης Καπουράνης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και τη Μαρία Παπαϊωάννου. Ο ηθοποιός μίλησε για το ρόλο του Μάκη στο Ναυάγιο, για τον ερχομό του από την Αλβανία στην Ελλάδα, αλλά και τον ρατσισμό που ένιωσε.

«Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πολύ δύσκολα, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Το σενάριο μού φάνηκε από την αρχή καλοδουλεμένο. Έχω προσωπική σχέση με το Ναυάγιο, μεγάλωσα στα Χανιά και το μνημείο το έβλεπα κάθε μέρα. Ο αυθορμητισμός είναι το κοινό μου στοιχείο με τον Μάκη», είπε αρχικά ο Δημήτρης Καπουράνης.

Ο Δημήτρης Καπουράνης γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα και στην ηλικία των 3 ετών ήρθε με τον παππού του στα Χανιά: «Η δική μου γενιά μεταναστών έχει κρίση ταυτότητας, μία ανάγκη να νιώσει ότι υπάρχει κάπου. Εγώ δεν ταυτίζομαι με έναν τόπο, δεν νιώθω Αθηναίος, Χανιώτης ή Αλβανός. Μικρός έζησα παθητικό ρατσισμό. Ένιωθα ότι με κάποιους ανθρώπους η σχέση μας είχε κάποιο όριο».

Ο ηθοποιός δήλωσε πως σπούδασε στο Πολυτεχνείο και συμμετείχε στη θεατρική ομάδα της σχολής του. Τελικά, τον κέρδισε το θέατρο και παράτησε τις σπουδές του, μία απόφαση που δεν πήραν καλά οι γονείς του.

«Παράτησα το Πολυτεχνείο. Μακάρι να είχα πάρει πτυχίο και να το είχα κορνιζαρισμένο στον τοίχο μου», είπε ο Δημήτρης Καπουράνης.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Καπουράνης ανέφερε: «Την πρώτη φορά που με είδα στην οθόνη ήταν στη «Λέξη που δεν λες» και λιποθύμησα. Έχασα για λίγο τις αισθήσεις μου. Ήταν το άγχος που έβλεπα τον εαυτό μου».

Πηγή: zappit.gr

Related post