Αθηνά Οικονομάκου: “Πάθαινα κρίσεις άγχους, ήθελα συνεχώς να έχω τα πάντα υπό έλεγχο”

 Αθηνά Οικονομάκου: “Πάθαινα κρίσεις άγχους, ήθελα συνεχώς να έχω τα πάντα υπό έλεγχο”

“Η τελειομανία είναι πολύ κουραστική και είμαι πολύ έτσι” παραδέχεται η Αθηνά Οικονομάκου.

Την Αθηνά Οικονομάκου υποδέχθηκαν η Μπέττυ Μαγγίρα και ο Δημήτρης Μακαλιάς, το πρωινό του Σαββάτου, στο πλατό της εκπομπής «Ι love Σου Κου» στον ΑΝΤ1. Η όμορφη πρωταγωνίστρια της σειράς «Πρώτος από εμάς» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σύνδρομο του καλού παιδιού, την ψυχοθεραπεία και την αψεγάδιαστη εικόνα.

Ειδικότερα, η Αθηνά Οικονομάκου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι πολύ δύσκολο να κουβαλάς το σύνδρομο του καλού κοριτσιού, ειδικά όταν το συνειδητοποιείς. Όσο το κάνεις χωρίς να το έχεις αντιληφθεί, σου φαίνεται ότι έτσι κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Περνώντας όμως τα χρόνια, αρχίζει να ζορίζει όλο αυτό και βλέπεις ότι σε δυσκολεύει στην καθημερινότητα σου. Οι άλλοι περνάνε πάρα πολύ καλά με αυτό και είναι όλοι ικανοποιημένοι αλλά εσύ όχι».

«Αυτό άρχισε να με ζορίζει πριν από πολλά χρόνια, 15 – 20 χρόνια πριν που ήμουν πιο μικρή. Δεν ξέρω τι θα είχα πάθει αν δεν το είχα αντιληφθεί νωρίς, θεωρώ πως θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Όταν έγινα μητέρα ήδη το είχα συνειδητοποιήσει, είχα κάνει δουλειά με τον εαυτό μου, είχα ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και πάλι δυσκολεύτηκα. Πόσο μάλλον να με έβρισκε τελείως αδούλευτη όλο αυτό» πρόσθεσε, ακόμα, η Αθηνά Οικονομάκου στο μαγκαζίνο της Μπέττυς Μαγγίρα στον ΑΝΤ1.

«Είσαι πάντα περιποιημένη, κοκέτα, βαμμένη. Δηλαδή μου δίνεις την εικόνα ότι είσαι σε όλα τέλεια. Με τον άντρα σου είσαι τέλεια, σαν σύζυγος είσαι τέλεια, σαν μάνα είσαι τέλεια, σαν επαγγελματίας είσαι τέλεια. Αυτή η τελειομανία που μπορεί να βλέπουμε εμείς από τα social media, είναι κουραστική για σένα;» αναρωτήθηκε η παρουσιάστρια για να αποκριθεί η καλεσμένη της ως εξής. «Είναι πολύ κουραστική και είμαι πολύ έτσι. Δεν απέχει αυτό από την πραγματικότητα. Πέρα από το κομμάτι της περιποίησης, που δεν ισχύει καθόλου, είμαι πολύ έτσι και είναι πολύ κουραστικό».

«Πλέον κάνω ότι νιώθω, φέρομαι όπως αισθάνομαι , λέω ότι πιστεύω και εκφράζομαι με τον τρόπο που νιώθω με την τελειότητα αυτή που πηγάζει γιατί από μωρό και με συνοδεύει σε όλη την ζωή μου. Οι κρίσεις άγχους που είχα στο παρελθόν ξεκινούσαν από αυτό, ήθελα συνεχώς να έχω τα πάντα υπό έλεγχο».

Πηγή: zappit.gr

Related post