Μαίνεται ο πόλεμος των drones – 18 ρωσικά υποστηρίζουν πως κατέστρεψαν οι Ουκρανοί και ένα πλωτό τηλεκατευθυνόμενο οι Ρώσοι  

 Μαίνεται ο πόλεμος των drones – 18 ρωσικά υποστηρίζουν πως κατέστρεψαν οι Ουκρανοί και ένα πλωτό τηλεκατευθυνόμενο οι Ρώσοι  

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 18 από τα συνολικά 25 drones τα οποία στάλθηκαν από τη Ρωσία να πλήξουν στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν οι αρχές. Παράλληλα η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι καταστράφηκαν δύο από τους τρεις πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία.

Πάντως απο τις αρχές δεν έγινε λόγος για ζημιές ή θύματα στις επιθέσεις, που κατ’ αυτές πάντα εξαπολύθηκαν από τη νοτιοδυτική Ρωσία και την Κριμαία και στάλθηκαν να πλήξουν στόχους στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό κατέστρεψε σήμερα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος το οποίο κατευθυνόταν στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Περίπου στις 07: 00, ώρα Ελλάδας, εντοπίστηκε σε δυτικό τομέα της Μαύρης Θάλασσας κινούμενο προς τη χερσόνησο της Κριμαίας», σύμφωνα με το υπουργείο, που πρόσθεσε ότι «ο στόχος καταστράφηκε».

Ειδικά τους τελευταίους μήνες η χερσόνησος της Κριμαίας έχει γίνει στόχος συνεχών ουκρανικών επιθέσεων.

Related post