Διευθυντής Βρετανικού Μουσείου για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία ανταλλαγής

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζόρτζ Όσμπορν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ανταλλαγής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα συνεχιστούν «είτε ο Ρίσι Σούνακ συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό είτε όχι».

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ανταλλαγής που θα επιτρέψει την έκθεση των «Ελγίνειων Μάρμαρων» στην Ελλάδα παρά τη διπλωματική έκρηξη που πυροδότησε ο Ρίσι Σούνακ.

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του μουσείου του Λονδίνου όπου εκτίθενται οι ζωφόροι, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, «είτε ο Ρίσι Σουνάκ συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό είτε όχι».

Ο κ. Όσμπορν, πρώην καγκελάριος των Συντηρητικών, δήλωσε ότι ήταν σαφές από τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας ότι η κυβέρνηση του κ. Σουνάκ δεν θα υποστήριζε μια ανταλλαγή.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η στάση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ – ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα – θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για να συμβεί μια ανταλλαγή υπό μια μελλοντική κυβέρνηση των Εργατικών.

Πηγή: shropshirestar.com

Πηγή: ertnews.gr

Related post