Κυρ. Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google: Στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο της Τεχνητής Νοημοσύνης

 Κυρ. Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google: Στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Στo πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με Αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Yossi Matias.

«Με συναρπάζει η Τεχνητή Νοημοσύνη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια παράθεσε αναλυτικά παραδείγματα με τα οφέλη τη χρήσης της σε πολλούς τομείς, μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Μιλώντας για τις ευρύτερες διαστάσεις της Tεχνητής Nοημοσύνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να «βρισκόμαστε σε ρολο ρυθμιστη». «Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κωδικα δεοντολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης» συμπλήρωσε. Εστίασε ακόμη σε θεματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη κοινωνικά ώστε να τους βοηθήσουμε όλους;», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Yossi Matias.

Συζητήθηκε ακόμη η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και των ανθρώπινων κινήσεων, ώστε να μην περιοριστούν τα οφέλη της. «Πώς οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τα δημοκρατικά κράτη από αυτούς που επιχειρούν να την υπονομεύσουν;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον Αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google.

Οι τρεις τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση:

  • Κλιματική αλλαγή, «ακριβή μοντέλα πρόβλεψης έντονων καιρικών φαινομένων».
  • Υγεία, «μπορούμε να προσφέρουμε εργαλεία στους ερευνηρές μας, να τους εκπαιδεύσουμε.
  • Εκπαίδευση.

Ο ανθρώπινο εγκέφαλος βασίζεται στη διάδραση με τον κόσμο. Αν εμείς μειώσουμε αυτή τη διάδραση, τι θα συμβεί;, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι το σημαντικό ερώτημα είναι ποιός θα λαμβάνει τις αποφάσεις.

«Ένα από τα πιο περίπλοκα ηθικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η μεγάλη υπόσχεση της Τεχνητής Νοημοσύνησς η ενδυνάμωση της κοινωνίας» είπε ο κ. Yossi Matias, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες αλλά και πάρα πολλές ευθύνες».

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google» είπε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ertnews.gr

Related post