Ινδία: Εταιρεία σταματά την κατασκευή στολών της ισραηλινής αστυνομίας μετά την καταστροφή στη Γάζα

 Ινδία: Εταιρεία σταματά την κατασκευή στολών της ισραηλινής αστυνομίας μετά την καταστροφή στη Γάζα

Στη νότια Ινδία, μια εταιρεία ενδυμάτων στην Κεράλα, εδώ και χρόνια κατασκευάζει στολές της ισραηλινής αστυνομίας. Η εταιρεία στην παραλιακή πόλη Kannur  αυτοπροσδιορίστηκε ως η μοναδική στην Ινδία που κατασκευάζει στολές της ισραηλινής αστυνομίας.

«Αλλά με την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τις επιχειρηματικές σχέσεις με το Ισραήλ για ανθρωπιστικούς λόγους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν τις δουλειές τους», δήλωσε ο Thomas Olickal, διευθυντής της Maryan Apparel Private Limited, μια μεγάλη εταιρεία κατασκευής ενδυμάτων στην Ινδία.

«Ήμασταν περήφανοι που κατασκευάζαμε στολές για αυτή τη χώρα καθώς ήταν υψηλής τεχνολογίας και ήμασταν οι μόνοι στην περιοχή που το κάναμε», δήλωσε ο Olickal στο βρετανικό δίκτυο The Independent.

«Αλλά η επιχείρηση δεν θα λειτουργεί κανονικά μέχρι να τελειώσει η σύγκρουση. Τα νέα και οι εικόνες από τη Γάζα είναι τρομερές και είμαστε προβληματισμένοι από τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Olickal.

Αυξάνονται οι αναφορές για μποϊκοτάζ των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή καθώς επιδεινώνεται η σύγκρουση στη Γάζα. Ενώ εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ χάνουν πελάτες στην Αίγυπτο και την Ιορδανία και λιγότερο στο Μαρόκο και το Κουβέιτ, γράφει το πρακτορείο Reuters.

Ο Olickal τόνισε ότι απέρριψε την παραγγελία των 250.000 δολαρίων για περισσότερα από 100.000 στολές, μετά από τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς.

Ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι η απόφασή ελήφθη μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στην κεντρική Γάζα στις 17 Οκτωβρίου, όπου στεγάστηκαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ένας πύραυλος που εκτόξευσε η Χαμάς έχασε τον στόχο, αλλά Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν το φονικό χτύπημα.

«Είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα. Είναι τρομερό και κανείς δεν μπορεί να δεχτεί αυτού του είδους τη βία, η δολοφονία αμάχων, γυναικών και παιδιών, είναι έγκλημα, όσο κι αν καταδικάζω την επίθεση εναντίον Ισραηλινών αμάχων από τη Χαμάς», είπε ο Olickal.

Επίσης υπογραμμίζει ότι η φιλοπαλαιστινιακή του στάση είναι σπάνια στη χώρα με την πλειοψηφία των Ινδουιστών, καθώς ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, όπως και άλλοι ηγέτες, καταδίκασε ευθέος την επίθεση της Χαμάς και εξέφρασε «αλληλεγγύη στο Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ήδη, μετά την κατάπαυση του πυρός που μεσολάβησε το Κατάρ με τη βοήθεια της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, έχουν απελευθερωθεί όμηροι και κρατούμενοι από τις δύο πλευρές και οι Παλαιστίνιοι επιστρέφουν για να δουν τα σπίτια που ισοπεδώθηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Πηγή: Top Albania Radio

Related post