«Έρημη Χώρα»: H πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, έρχεται να καθηλώσει – Από αύριο 1η Δεκεμβρίου διαθέσιμα τα τέσσερα πρώτα επεισόδια

 «Έρημη Χώρα»: H πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, έρχεται να καθηλώσει – Από αύριο 1η Δεκεμβρίου διαθέσιμα τα τέσσερα πρώτα επεισόδια

Η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX «Έρημη Xώρα» είναι γεγονός και έρχεται από αύριο Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου να καθηλώσει το κοινό. Πρόκειται για μια μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων και είναι μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο – σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές.,

Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στο ERTFLIX από την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου.

Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους, με ακουστική περιγραφή εικόνας, για τα άτομα με οπτική αναπηρία, και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων, για κωφούς και βαρήκοους.

Η ιστορία

Όταν η Εύα, μια 11χρονη Ελληνορουμάνα που έχει πρόβλημα με την ομιλία, χάνει την ίδια μέρα και τους δυο της γονείς σε δυστύχημα, ο Λουκάς, ο ερημίτης ρατσιστής παππούς της που δεν την έχει δει ποτέ, είναι ο μόνος συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της, αλλά εκείνος την αρνείται πεισματικά. Την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει τότε η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη οικογένεια, που αποφασίζει να παλέψει με τον Λουκά και το παρελθόν του, αναγκάζοντας έτσι εκείνον αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς (Γιώργος Κέντρος) υπερασπίζεται τον γιο του, που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μια νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά, άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά,  βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα, η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του.

Το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα (Άννα Μαρία Μαρινάκη), η οποία γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια, που προξενεί άγχος για την ομιλία. Ο Λουκάς αρνείται να τη γνωρίσει και δεν την έχει δει ποτέ έως σήμερα. Όταν, όμως, ύστερα από 11 χρόνια, η Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο γονείς της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Λουκάς είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της.

Εκείνος, όμως, αρνείται πεισματικά κάθε προσέγγιση και την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη), μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη προσωπική ζωή, που βάζει σκοπό να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, σε συνεργασία με τον Μάνο (Γιώργο Καραμίχο), έναν εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος βιώνει έναν δύσκολο γάμο με τη Χριστίνα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Η Μαρίνα, αποφασίζει να παλέψει με το τυφλό μίσος του Λουκά και μεταφέρει την Εύα στο αγρόκτημα, αναγκάζοντας έτσι εκείνον, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Η τύχη ενός παιδιού χωρίς οικογένεια στα χέρια ανθρώπων που αναζητούν τη «χαμένη» οικογένεια.

Παίζουν:
Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Χρήστος Κοντογεώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Στέλιος Ξανθουδάκης (Χρήστος), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος) και οι Ρουμάνοι ηθοποιοί Stefania Marola (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Ελένα), Mihai Dinvale (Βλαντ).

Συμμετέχουν: Ντίνα Αβαγιανού, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Δημήτρης Τοπαλίδης, Αδελαΐδα Κατσίδε.

Συντελεστές:
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας, Φωτογραφία: Βασίλης Μουρίκης, Σκηνογράφος: Λαμπρινή Καρδαρά, Ενδυματολόγος: Aisha Diri, Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς, Ήχος: Θεόφιλος Μποτονάκης, Μοντάζ: Σταύρος Σπανός, Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός, Παραγωγή: ERTFLIX, Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη, Οργάνωση παραγωγής: Ελισάβετ Χατζηνικολάου, Εκτέλεση παραγωγής: NEEDaFIXER

Πηγή: ertnews.gr

Related post