Ε. Αχτσιόγλου: Οι επιλογές ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τις βασικές αρχές της αριστεράς – Θα είμαι παρούσα στις μάχες απέναντι στην κυβέρνηση

 Ε. Αχτσιόγλου: Οι επιλογές ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τις βασικές αρχές της αριστεράς – Θα είμαι παρούσα στις μάχες απέναντι στην κυβέρνηση

«Απ’ τη στιγμή της εκλογής της νέας ηγεσίας και τον τρόπο που κινήθηκε μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει σε φάση πλήρους και πυρηνικής μετάλλαξης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την πρώτη συνέντευξη της μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την αποχώρηση της από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανεξάρτητη βουλευτής υποστήριξε ότι οι επιλογές που έχουν γίνει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τις βασικές αρχές της Αριστεράς.

Είπε ότι «δεν είχαμε κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση και πως τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις μας τις εξέφρασα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε σε μια «διαλυτική κρίση», καταλογίζοντας στον κ. Κασσελάκη «και την ηγετική ομάδα» τη «θεωρία του εσωτερικού εχθρού». Ανέφερε ότι «είναι απολύτως σεβαστή η νίκη του» κ. Κασσελάκη, ότι εκείνη ήταν η πρώτη που του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, αλλά ότι «υπήρχαν επιφυλάξεις ως προς την πορεία που επρόκειτο να ακολουθηθεί, γιατί δεν μίλησε πολιτικά καθόλου κατά την προεκλογική περίοδο».

Για την πρόταση που της είχε κάνει ο κ. Κασσελάκης να αναλάβει οποιοδήποτε αξίωμα ήθελε μέσα στο κόμμα, η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε: «φανταστείτε να λάμβανα μια θέση, π.χ. Τομεάρχη Οικονομικών ή Εργασίας και να άκουγα την επομένη αυτά που είπε στον ΣΕΒ… Πώς θα έπρεπε να τοποθετηθώ μετά; Ή θα έπρεπε ως τομεάρχης να πω ψέματα, αντίθετα από τη συνείδηση μου ή θα έπρεπε να αδειάσω δημόσια τον πρόεδρο, ενώ έχω δεχτεί μια θέση. Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι αποχώρησαν λόγω της απώλειας της προεδρικής καρέκλας, σχολίασε ότι «αν θέλαμε τις καρέκλες θα μέναμε, θα αποδεχόμασταν τις προνομιακές θέσεις που είπε ότι μας προσέφερε. Δεν θα πηγαίναμε εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκινήσουμε από την αρχή μια προσπάθεια…».

Ερωτηθείσα σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Αχτσιόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι έχει κάνει την πολιτική επιλογή της μη παρέμβασης και ότι είναι απολύτως σεβαστή. «Μαζί έχουμε συμπορευθεί σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και πετύχαμε πολλά μαζί και αυτή την πορεία εγώ θα την τιμώ πάντα», τόνισε.

Ως προς την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και το ερώτημα γιατί εκείνη δεν ανέλαβε κάποιο ρόλο, η κ. Αχτσιόγλου είπε πως έκανε μια επιλογή να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα ΚΟ, αλλά θα είναι παρούσα στις μάχες που πρέπει να δοθούν απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Δεν θεωρώ ορθό, ενώ έδωσα τη μάχη για την προεδρική εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, να είμαι εγώ που θα ηγηθώ της νέας ΚΟ ημών που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπλέκονται πολύ αυτά τα δύο, θα συνδεόταν συχνά το ζήτημα της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με το ζήτημα της ΚΟ», εξήγησε. Είπε ότι για το όνομα της νέας ΚΟ θα γίνουν ανακοινώσεις τη Δευτέρα.

Για το ενδεχόμενο να είναι, ωστόσο, επικεφαλής στον κομματικό σχηματισμό όταν αυτός θα δημιουργηθεί, απάντησε ότι «η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πολλή δουλειά, είναι μια συλλογική διαδικασία» και ότι …«σε αυτή τη φάση θα ήταν εντελώς πρόωρο να προδικάσουμε τις εξελίξεις και δεν θα είχε και σεβασμό στη συλλογική διαδικασία». «Φαντάζεστε να σας απαντούσα ένα ναι ή ένα όχι; Θα ήταν σα να προκαταλάμβανα μια ολόκληρη συλλογική διαδικασία», σχολίασε.

Πηγή: ertnews.gr

Related post