Το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV της Volvo διεκδικεί τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024

 Το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV της Volvo διεκδικεί τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Volvo EX30 επελέγη μετά από διεξοδική αξιολόγηση από μία επιτροπή εκλεκτόρων, η οποία περιλαμβάνει 59 επιφανείς δημοσιογράφους αυτοκινήτων από 22 αγορές. Στον τελικό γύρο της ψηφοφορίας, θα βρει απέναντί του άλλα έξι υποψήφια αυτοκίνητα, με τον νικητή να ανακοινώνεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024.

Η υποψηφιότητα του EX30 προέκυψε μέσα από μία μεγάλη λίστα 28 νέων αυτοκινήτων που λανσαρίστηκαν στην Ευρώπη στη διάρκεια του 2023 και υπογραμμίζει την επιτυχημένη αρχική υποδοχή του μοντέλου από το κοινό και τους ειδικούς. Εκτός από την επιλογή του στη λίστα των τελικών υποψηφίων για την Ευρώπη, το EX30 συμμετέχει επίσης ως φιναλίστ στο βραβείο Utility Vehicle of the Year για το 2024 στη Βόρειο Αμερική.

Αυτό το γεγονός, υπογραμμίζει τη μεγάλη εντύπωση που έχει προκαλέσει το μικρό SUV της Volvo σε παγκόσμιο επίπεδο, μόλις έξι μήνες μετά την παρουσίασή του. Το EX30 σχεδιάστηκε για να έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από κάθε άλλο Volvo έως σήμερα και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον συνολικό στόχο της εταιρείας όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

Αυτό έχει να κάνει με τον περιορισμό των εκπομπών σε όλο το εύρος της παραγωγής και του κύκλου ζωής, καθώς και με τη συνετή χρήση υλικών στο εσωτερικό και το αμάξωμα. Στο EX30, η Volvo Cars κατάφερε να μειώσει το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα για 200.000 χλμ. οδήγησης σε κάτω από 30 τόνους. Η υποψηφιότητα του EX30 έχει μεγάλη σημασία.

Είναι η δεύτερη φορά που ένα μοντέλο της Volvo Cars βρίσκεται στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, μετά το XC40 που κατέκτησε το ίδιο βραβείο το 2018. Όντας το πρώτο μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της εταιρείας, το Volvo EX30 επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo Cars σε 5 μοντέλα παγκοσμίως.

Πηγή: Sport24.gr

Related post