ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Οδικός χάρτης για το συνέδριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας

 ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Οδικός χάρτης για το συνέδριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας

Το απόγευμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑΠΣ, όπου θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο, αρχής γενομένης από τη 10η Δεκεμβρίου, όπου θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή.

Αιχμηρή ανάρτηση Κασσελάκη για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε αιχμηρή ανάρτηση αναφέροντας ότι στο πρόσωπο του 82χρονο με αναπηρία από τη Χαλκιδική, που τον πέταξαν -ξανά- έξω από το σπίτι του, καθρεφτίζεται η κοινωνική πολιτική ενός κόμματος που χρωστάει 400+ εκατομμύρια ευρώ απέναντι στους οφειλέτες λίγων χιλιάδων ευρώ».

Σ. Φάμμελος: Αρνητική εξέλιξη η συγκρότηση Κ.Ο. των 11

Είναι ακόμα πιο αρνητική εξέλιξη η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας. Εξ άλλου και με την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή όσο καιρό ήταν πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν συμφωνούσαν όλοι με τις προτάσεις του, πάρα ταύτα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα λοιπόν έχουμε όχι απλά μια διαφωνία, έχουμε αποχώρηση και ταυτόχρονα με την αποχώρηση έχουμε και μια ταχεία συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολιτικό ζήτημα, στο οποίο οφείλω να πω ότι είμαι απολύτως αντίθετος. Και είναι πάρα πολύ αρνητική αυτή εξέλιξη η παράδοση της έδρας, γιατί δείχνει και βιασύνη σε μια πορεία που φαίνεται να ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα, γεγονός που μου δημιουργεί σοβαρότατο ερώτημα για τα κίνητρα και την προετοιμασία, είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«11» ανεξάρτητοι βουλευτές: Την Δευτέρα το νέο όνομα

Χθες το βράδυ οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές προχώρησαν στη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής: Πρόεδρος ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος και γραμματέας η κυρία Πέτυ Πέρκα.

Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν αποφασίσει και μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού, θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μία προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα. Στελέχη των 11 όταν τελείωσε η σύσκεψη ρωτήθηκαν αν προέκυψαν διαφωνίες για το όνομα. Απάντησαν αρνητικά.

Μεταξύ αυτών η Πέτυ Πέρκα, που επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία, ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε για δημόσια εκήλωση τη Δευτέρα.

«Μπροστά μας έχουμε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Υπάρχει ένα κενό στην αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει προοδευτική αντιπολιτευτική πρόταση», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν συμμετέχει καταρχήν σε αυτή τη φάση, ούτε των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ούτε και της γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Προφανώς επιλέγει να μείνει μακριά από αυτή τη δραστηριότητα σε αυτή τη φάση.

 

Related post