Μειωμένες οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα είδη: Αυτοψία του Κ. Σκρέκα σε πολυκατάστημα παιχνιδιών

 Μειωμένες οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα είδη: Αυτοψία του Κ. Σκρέκα σε πολυκατάστημα παιχνιδιών

Αυτοψία σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών στην περιοχή του Ρέντη πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, προκειμένου να δει από κοντά τις τιμές στα χριστουγεννιάτικα είδη, στα παιχνίδια και στα είδη δώρων.

Βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα και για αυτό το λόγο το υπουργείο θέλει να έχει μια εικόνα της αγοράς σε αυτά τα εποχικά είδη, ενώ υπάρχει και η σκέψη για το καλάθι του Άγιου Βασίλη, πέρα από το καλάθι των Χριστουγέννων, το οποίο θα αφορά κυρίως τα καταστήματα παιχνιδιών και όλα αυτά τα εποχικά είδη.

Τα χριστουγεννιάτικα είδη, τα οποία όπως είπαμε έχουν την τιμητική τους επιθεώρησε ο υπουργός και φάνηκε ικανοποιημένος από τις τιμές που είδε στα ράφια, είτε ήταν καλές τιμές, όπως είπε. Σε δηλώσεις του μέσα στο κατάστημα ο υπουργός τόνισε:

«Κατ’ αρχήν έχουμε το γιορτινό καλάθι το οποίο αφορά προϊόντα διατροφής ώστε να έχουμε το χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι γεμάτο με τα απαραίτητα.
Σήμερα εδώ, σε ένα μεγάλο κατάστημα το οποίο πουλάει εκτός από παιχνίδια, στολίδια, δέντρα χριστουγεννιάτικα και λαμπάκια, βλέπουμε ότι οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%. Έχουμε μειώσεις που φτάνουν και το 30% όπως είδαμε εδώ στα λαμπάκια που από 29,99 έχει μειωθεί η τιμή τους στα 19,99 ευρώ, δηλαδή έχουμε 10 ευρώ μείωση για τα 500 λαμπάκια.

Οι τιμές έχουν μειωθεί, οπότε πια φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουμε ένα χριστουγεννιάτικο καλάθι για στολίδια γιατί οι τιμές είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Βεβαίως, θα το εξετάσουμε μαζί με τις εταιρείες, θα συζητήσουμε μαζί με αυτούς οι οποίοι πουλούν παιχνίδια, κι εφόσον κρίνουμε απαραίτητο ότι χρειάζεται, θα δημιουργήσουμε ένα τέτοιο καλάθι ώστε να έχουν πρόσβαση σε χαμηλότερες τιμές σε παιχνίδια, αυτοί που θέλουν να κάνουν τα δώρα τους στα παιδιά να μπορέσουν να το έχουν και φέτος.

Θα είναι σίγουρα ένα καλάθι γιορτινό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπου εκεί θα ανακοινώσουμε ποια διατροφικά προϊόντα θα ενταχθούν. Θα είναι το μοσχάρι, θα είναι το χοιρινό, θα είναι η γαλοπούλα και βεβαίως θα έχουμε και μια σειρά άλλα προϊόντα.

Σε ότι αφορά το γιορτινό τραπέζι, θα πρέπει στις επόμενες δύο εβδομάδες να ξεκινήσει το σχετικό καλάθι, ώστε ενόψει των γιορτών να μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία προϊόντα οι καταναλωτές», είπε ο υπουργός.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πηγή: ertnews.gr

Related post