Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος Osprey με 8 επιβαίνοντες συνετρίβη ανοιχτά της νότιας Ιαπωνίας

 Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος Osprey με 8 επιβαίνοντες συνετρίβη ανοιχτά της νότιας Ιαπωνίας

Aμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος Osprey που μετέφερε οκτώ άτομα συνετρίβη στη θάλασσα ανοιχτά της νότιας Ιαπωνίας και η ιαπωνική ακτοφυλακή κατευθύνεται στο σημείο για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Λεπτομέρειες για το τι συνέβη στο Osprey και στους ανθρώπους που επέβαιναν δεν έγιναν αμέσως γνωστές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Καζούο Ογκάουα.

Η ακτοφυλακή έλαβε κλήση έκτακτης ανάγκης από ένα αλιευτικό σκάφος κοντά στο σημείο της συντριβής στα ανοιχτά της Γιακουσίμα, στο νότιο κεντρικό νησί Κιουσού.

Δεν ήταν αμέσως σαφές σε ποια βάση των ΗΠΑ ανήκε το Osprey, αλλά πιστεύεται ότι κατευθυνόταν από το Iwakuni προς την Okinawa.

Το Osprey είναι ένα υβριδικό αεροσκάφος που απογειώνεται και προσγειώνεται σαν ελικόπτερο, αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να περιστρέφει τους έλικες του προς τα εμπρός και να ταξιδεύει πολύ πιο γρήγορα όπως ένα αεροπλάνο. Οι εκδόσεις του αεροσκάφους χρησιμοποιούνται από το Σώμα Πεζοναυτών, το Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Αεροσκάφος Osprey του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ με 23 πεζοναύτες συνετρίβη σε νησί της βόρειας Αυστραλίας τον Αύγουστο, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τουλάχιστον πέντε κατά τη διάρκεια μιας πολυεθνικής εκπαιδευτικής άσκησης.

Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα Marine Ospreys από το 2012, προκαλώντας συνολικά τουλάχιστον 19 θανάτους.

Πηγή: ertnews.gr

Related post