Στοιχεία παραγωγής πολεμικών όπλων μεγάλης κλίμακας 7.200 ετών ανακάλυψαν ισραηλινοί αρχαιολόγοι

 Στοιχεία παραγωγής πολεμικών όπλων μεγάλης κλίμακας 7.200 ετών ανακάλυψαν ισραηλινοί αρχαιολόγοι

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στοιχεία παραγωγής πολεμικών όπλων μεγάλης κλίμακας σε αυτή την περιοχή του κόσμου που χρονολογούνται πριν από 7.200 χρόνια, ανακοίνωσε η Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων (IAA) σε δήλωση της, αναφέρει το Xinhua.

Η IAA είπε ότι αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία οργανωμένου πολέμου και όπλων στην περιοχή του νότιου Λεβάντε.

Ερευνητές από την ισραηλινή ομάδα εξέτασαν 424 βλήματα σφεντόνας από την Πρώιμη Χαλκολιθική περίοδο (5800-4500 π.Χ.) που ανακαλύφθηκαν σε δύο μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους, το En Esur και το En Zippori, που βρίσκονται και οι δύο στο βόρειο Ισραήλ.

Έτσι, τα εκατοντάδες βλήματα σφεντόνας από ασβεστόλιθο και δολομίτη βρέθηκαν να είναι σχεδόν πανομοιότυπα σε μέγεθος, σχήμα και σύνθεση, υποδηλώνοντας βιομηχανική παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

Οι ερευνητές είπαν ότι οι πέτρες ήταν λείες, με συγκεκριμένο αμφικωνικό αεροδυναμικό σχήμα, επιτρέποντας ακριβή και αποτελεσματική προβολή.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι σημείωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκαν βλήματα σφεντόνας σε ανασκαφές σε τόσο υψηλές συγκεντρώσεις και η προσπάθεια που καταβλήθηκε για την παραγωγή τους δείχνει μια οργανωμένη προετοιμασία για μάχη.

Η μετάβαση από την ατομική παραγωγή στη μαζική παραγωγή, η οποία απασχολεί πολλούς ανθρώπους, δείχνει μια κλιμάκωση των προετοιμασιών για πόλεμο, πιθανώς μεταξύ των τοπικών δυνάμεων, πρόσθεσαν οι Ισραηλινοί ερευνητές.

Πηγή: ertnews.gr

Related post