ΔΟΕ: Nα προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης 4.700 εκπαιδευτικών που αναβλήθηκε

 ΔΟΕ: Nα προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης 4.700 εκπαιδευτικών που αναβλήθηκε

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για την «αναβολή της πραγματοποίησης των προγραμματισμένων για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου τρίτης φάσης προσλήψεων 4.700 εκπαιδευτικών…για τις επόμενες ημέρες».

Συνεχίζονταςη ΔΟΕ (διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση) επισημαίνει πως: « δίχως να προσδιορίζεται ακριβώς πότε, έρχεται, με πλήθος αρνητικών συνεπειών τόσο για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας όσο και για την προϋπηρεσία και το μισθό των υπό πρόσληψη εκπαιδευτικών, να δικαιώσει τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στον αγώνα που εδώ και πολλά χρόνια διεξάγει για την κάλυψη όλων των πάγιων αναγκών στην εκπαίδευση με μόνιμο προσωπικό (θυμίζουμε ότι η Δ.Ο.Ε. προσέφυγε το 2019 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ζητώντας την δραστική παρέμβασή της ώστε να πιεστεί η Ελλάδα να προχωρήσει στον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών) καθώς και την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε μία φάση».

Τέλος, η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τονίζει πως: «Απαιτούμε, την άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση και τον τερματισμό της ομηρίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε την πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις της Δ.Ο.Ε., για δημόσιο σχολείο αντάξιο των αναγκών των μαθητών μας».

Related post